Arcplasztika, nyakplasztika

A nyak- és arcplasztika típusai

Az arcplasztika és nyakplasztika műtéteket a halánték, az arc és a nyak ráncos, megereszkedett, petyhüdt bőrének és lágyrészeinek korrekciója céljából végezzük. A beavatkozások kiterjedhetnek az arc, ill. a nyak területének egészére (teljes arcplasztika), de külön, önálló műtétként végzünk részleges eljárásokat is, melyek során csak bizonyos problémás területeken (pl. az arc felső szakasza, halánték, nyak, homlok) zajlik a ránctalanítás. A plasztikai eljárások során lokális anesztézia és altatás is igénybe vehető. A páciens preferenciái, toleranciája, valamint a tervezett beavatkozás mértéke együttesen határozzák meg, melyik megoldást választjuk.

A beavatkozások menete

Az arcplasztikai-nyakplasztikai műtéteket a legkorszerűbb felszereltség és naprakész ismeretek birtokában valósítjuk meg. Modern, színvonalas budai klinikánkon pácienseink kényelmes környezetben, kellemes atmoszférában készülhetnek fel a beavatkozásokra, és regenerálódhatnak az eljárásokat követően. Az orvostudomány - azon belül is a sebészet - lendületes tempójú fejlődésének köszönhetően ma már szinte teljesen rizikómentesen végezhetők a plasztikai műtétek, és a hegek látványától sem kell tartaniuk azoknak, akik úgy döntenek, bevállalják az arc- és/vagy nyakplasztikát a dekoratívabb megjelenés, jobb közérzet és nagyobb önbizalom elérése céljából. Manapság ugyanis a metszéseket rejtetten, a halántékon és a tarkótájon, a hajas fejbőrben vezetjük, így teljesen észrevétlenek maradnak. Csupán a fül előtt futó metszés hagy némi nyomot, de olyan halvány és vékony hegként gyógyul, hogy egyáltalán nem zavarja a pácienseket.

További információk a nyak-/arcplasztikával kapcsolatban

Az arcplasztikai és nyakplasztikai beavatkozások külön-külön, és együttesen is igénybe vehetők, és az utóbbi gyakran megkívánja az arc alsó részének korrekcióját is, a tökéletes végeredmény érdekében. Az alább felsorolt számok, adatok tájékoztató jellegűek, pontos információkat a személyes találkozók alkalmával és a műtétre való felkészülés fázisában nyújtunk.

Arcplasztika - nyakplasztika előnyei: szembetűnően kevesebb ránc, fiatalosabb, feszesebb tónusú arc és nyak. Nagyobb önbizalom.

Érzéstelenítés módja: helyi érzéstelenítés vagy altatás
Műtéti idő: 2-3 óra
Klinikai kezelés időtartama: ambuláns vagy 1 éjszakás bentfekvés
Kötés és/vagy kompressziós fejpánt viselése: 10-14 napig
Varratszedés: 7-10 nap múlva
Munkából való kiesés: Kb. 10-14 nap

Nálunk megbízható, profi kezekben tudhatja egészségét és szépségét. Jelentkezzen arcplasztikai konzultációra elérhetőségeink egyikén!


Írjon nekünk!