Hasplasztika

Szülést, nagyobb arányú fogyást követően a megereszkedett, ráncos (striás) hasfali bőr és a zsírfelesleg gyakran okoz gondot viselőjének. Különösen zavaró a kötényszerűen lógó has, mely öltözködésnél, tisztálkodásnál jelent nehézséget. Azokban az esetekben, ha a hasfali zsírfelesleg eltávolítása nem oldható meg zsírszívás segítségével (mivel bőrfelesleg is van) a hasplasztika a választandó műtét. A műtétnél a felesleges bőr és zsírréteg egyszerre kerül eltávolításra. Szükség szerint lehetőség nyílik a meggyengült hasfali izomzat megerősítésére is. (A hasplasztika kombinálható zsírszívással is.)

A műtétet követően, 1-4 napig csövet hagyunk bent a felesleges váladék levezetése céljából A varratvonal ideális esetben cérnavékonyságú, puha, fehér hegként marad vissza. Végleges formáját fél-egy év után nyeri el, nem megfelelő gyógyulás esetén hegkorrekció válhat szükségessé.

A hasplasztika előnyei

Előnyösebb formájú, kevésbé elődomborodó has. A megereszkedett vagy csíkos (striás) bőr nagy részének eltűnése. A tartási nehézségek, hátfájdalom, mozgás javulása. Lógó has megszűntetése esetén könnyebb tisztálkodás.

Érzéstelenítés módja: altatás vagy epidurális érzéstelenítés
Műtéti idő: 2-3 óra
Klinikai kezelés időtartama: 1-4 éjszakás bentfekvés
Kompressziós ruha, vagy haskötő viselése: 3-6 hétig
Varratszedés: 2-3 hét múlva
Sportolás, fizikai megerőltetés szüneteltetése: 6 hétig

Hasplasztika

A megereszkedett, ráncos (striás) hasfali bőr és a zsírfelesleg gyakran okozhat gondot viselőjének. Szülés, vagy nagyobb arányú fogyás után különösen zavaró lehet a kötényszerűen lógó has, mely öltözködésnél, tisztálkodásnál jelenthet nehézséget. Ezenkívül statikai problémákhoz, derék- és hátfájdalmakhoz is vezethet.

Kinek javasolt a hasplasztika?

Azoknál a személyeknél akiknél a hasfali zsírfelesleg eltávolítása nem oldható meg zsírszleszívás segítségével a hasplasztika a választandó műtéti beavatkozás. A hasplasztika esetében a felesleges bőr és zsírréteg egyszerre kerül eltávolításra. Szükség esetén lehetőség van a meggyengült hasfali izomzat megerősítésére is. (A hasplasztika kombinálható zsírleszívással is.)

A hasplasztika előnyei

A hasplasztika segítségével előnyösebb formájú, kevésbé elődomborodó hasat lehet kialakítani. A műtét eredményeképpen a megereszkedett vagy csíkos bőr nagy része eltűnik. A testtartás javul, a hátfájdalom megszünhet, a mozgás kényelmessebbé válik. Könnyebbé válhat a tisztálkodás is.

A hasplasztika műtét menete

A hasplasztika műtéti ideje 2-3 óra, a klinikai kezelés időtartama 1-4 éjszakás bentfekvés. Az érzéstelenítés módja az altatás, vagy ritkán az epidurális érzéstelenítés. Megkülönböztetünk mini, midi, hagyományos és módosított hasplasztikát. A pontos terv felállítása mindig egyénre szabott, és csak személyes kozultáció és vizsgálat után lehetséges. A hasplasztikák töbsségénél trombózis elleni védelem szüséges!

A hasplasztika után

A hasplasztika műtétet követően, 1-4 napig csövet hagyunk bent a felesleges váladék levezetése céljából. Ezt a klinikáról való távozás előtt eltávolítjuk. A varratvonal ideális esetben cérnavékonyságú, puha, fehér hegként marad vissza. Nem megfelelő gyógyulás esetén hegkorrekció válhat szükségessé. A beavatkozást követően a has végleges formáját 3-6 hónap után nyeri el. A műtéti beavatkozás után a sportolás és a fizikai megerőltetés szüneteltetése szükséges 6 hétig. A hasplasztika után a varratszedés 2-3 hét múlva esedékes. A beavatkozást követően kompressziós ruha, vagy haskötő viselése javasolt 3-6 hétig. Az esetek többségében 2-3 hétig trombózis elleni védelem szükséges.

Hasplasztika galéria oldal >>

Érdeklődjön elérhetőségeinken! Lépjen kapcsolatba a Pap-Plasztikával! Dr. Pap Péter plasztikai sebész - Mobil: +36 (30) 9257 - 843


Írjon nekünk!