Mellplasztika

Mellnagyobbító- és kisebbítő műtét

A női mell egyrészt az anyaság időszakában a gyermek táplálására szolgáló szerv, ugyanakkor a nőiesség szimbóluma is. Mérete, rugalmassága az évek előrehaladtával változhat. A nők önértékelése ezért is változik negatív irányba, ahogy a mell korábbi formáját elveszíti. A mellplasztika ennek megváltoztatásáben nyújthat segítséget.

Mellplasztika implantátumok

Manapság a mellplasztika már rutinműtétté fejlődött. Az implantátumok minősége kimagasló, így a lehetséges szövődmények lehetősége minimálisra csökkent.
A mellplasztika során felhasznált implantátum anyaga az elmúlt évtizedekben nagyon bevált, mára zselés (cohesiv gel) anyaguknak köszönhetően tapintásuk, rugalmasságuk kiváló eredményt tesznek lehetővé. Felszínük texturált, mely csökkenti a tokosodás veszélyét. 3-4 cm-es metszésen keresztül történik a mellplasztika során az implantátum behelyezése, mely úgy helyezkedik el, hogy az esztétikailag ne legyen zavaró. Az implantátum a későbbi szoptatást nem akadályozza, rákkeltő, vagy egyéb egészségre káros hatása nem bizonyított.

Mellplasztika típusai

A mellplasztika alaptípusai a következők: mellfelvarrás, mellnagyobbítás, mellkisebbítés.
Amennyiben fogyás vagy szoptatás után a mell állománya sorvad és a bőr is megereszkedik kombinált műtét hozhat csak jó eredményt: ekkor implantátum beültetésével a méretet növeljük, a megereszkedett bőrt felvarrással korrigáljuk egy vagy két lépéses műtéttel.

Mellfelvarrás

Mellnagyobbítás

Mellkisebbítés

A szilikon protézisekről

EQUAM állásfoglalás

Mellfelvarrás (mellplasztika a lógó mell korrekciójával)

A mellfelvarrás leggyakrabbi okai között a szülés, szoptatás, nagyobb arányú fogyás szerepel, hiszen ezek miatt a mell megereszkedik, alakját, tapintását megváltoztatja. A mellplasztika segítségével történő beavatkozással a fiatalos mellformát vissza lehet adni. Pici, diszkrét, alig észrevehető nyoma marad a lógó mell korrekciója után a műtéti metszéseknek, de ezek nem feltűnőek. A mellfelvarrásnak több, jól bevált formája létezik. Természetesen a legmegfelelőbb módszer kiválasztása a mellplasztika előtti vizit alkalmával, személyen a plasztikai sebész szakember közreműködésével történik.

Mellnagyobbító műtét (mellplasztika implantátum beültetésével)

Az implantátum segítségével történő mell nagyobbítása az egyik leggyakrabban végzett plasztikai sebészeti beavatkozás. Kisebb méretű, vagy a szoptatást követően lecsökkent méretű mellek méretének növelésére javasolt eljárás. Az asszimetria is gyakran korrigálható a mellplasztika során az egyedi implantátum segítségével, ha a két mell mérete különbözik, vagy eltérő. A mellplasztika előtti vizit egy lényeges feladata az implantátum típusának, formájának és méretének pontos kiválasztása. A páciens sokféle töltetű protézis közül választhat, amelyek anyaga és formája igen széles skálán mozog. A rémhírekkel ellentétben bizonyított, hogy a szilkon zselével töltött implantátumok beültetésnek nincs immunológiai vagy rákkeltő hatása. A mellplasztika során a protézisek beültetése a mirigyállomány, vagy a mell izomzata alá történhet. A beavatkozás nem károsítja, utána akár a csecsemő szoptatása is lehetséges.

Mellkisebbítő műtét (mellplasztika az emlő állományának redukciójával)

Gyakran komoly gondot jelentenek a nagy méretű mellek, amelyek az esztétikai panaszon kívül gerincbántalmakat, hátfájdalmat, okozhatnak viselőjüknek. Ezen kívül a mell alatti összefekvő börterületek irritációját, gombásodását, a melltartó pántjának bevágódását is előidézhetik. A mellkisebbítő mellplasztika során a páciens kérésére e problémákat szüntetjük meg a műtét segítségével: a mell méretét jelentősen (akár 50-60 %-kal) csökkentve. A mellplasztika után a mellek kialakított új formája tartós lesz, de a műtéti metszésnek nem feltűnő, diszkrét nyoma marad.

Érdeklődjön elérhetőségeinken! Lépjen kapcsolatba a Pap-Plasztikával!
Dr. Pap Péter plasztikai sebész - Mobil: +36 (30) 9257 - 843

Mellplasztika galéria >>


Írjon nekünk!