Mellnagyobbítás

Implantátum beültetés

Az egyik leggyakrabban végzett plasztikai sebészeti beavatkozás a mellnagyobbítás implantátum segítéségével. Fejletlen, kis méretű, vagy a szoptatást követően megkisebbedett mellek méretének növelésére javasolt eljárás. Ha a két mell mérete eltérő, az asszimetria is gyakran korrigálható implantátum segítségével.

A mellnagyobbításhoz a MOM Szent Magdolna Magánkórházban a protézisek teljes választéka rendelkezésre áll. A implantátum típusának, formájának és méretének pontos kiválasztása a műtét előtti vizit egyik lényeges feladata. Választhat a páciens sima, vagy textúrált és micro textúrált felszínű, szilikon-géllel, fiziológiás sóoldattal vagy hidrogéllel töltött protézisek közül. Formáját tekintve az implantátum lehet "zsemle formájú", csepp alakú, anatómiai formájú. Bizonyított, hogy a protézis beültetésnek (a rémhírekkel ellentétben) nincs immunológiai vagy rákkeltő hatása.(lásd EQUAM állásfoglalását!)

A mellnagyobbító protézisek beültetése a mell mirigyállománya vagy a mellizomzat alá történik. A műtét a mirigyállományt nem károsítja, szinte nem is érinti. Az emlőprotézis behelyezése után még szoptatás is lehetséges. A műtéti behatolás kb 3,5-5 cm, mely lehet a mell alatti redőben, a bimbóudvar körül vagy a hónalji redőben vezetett metszés.

Mellnagyobbítás előnyei:Szép formájú, vonzó mellek, alig észrevehető, rövid műtéti hegek. A mellnagyobbítás eredménye azonnal látható, a műtét magabiztosságot és életkedvet ad.
Érzéstelenítés módja: altatás vagy epidurális érzéstelenítés
Műtéti idő: Kb 1-1,5 óra
Klinikai tartózkodás időtartama: 1 éjszakás bentfekvés
Varratszedés: 2-3 hét múlva
Speciális melltartó viselése: 3-6 hétig
Sportolás, fizikai megerőltetés szüneteltetése: 6 hétig

Mellnagyobbítás

A mellnagyobbító protézisek beültetése a mell mirigyállománya vagy a mellizomzat alá történhet. Az általam leggyakrabban alkalmazott módszer az ún. részleges izom alatti technika. Ennek az a lényege, hogy az implantátum felső ½-2/3-a izom alatt, míg az alsó ½-1/3-a mirígy alatt helyezkedik el. Ezzel a módszerrel lehet véleményem szerint a legtermészetesebb és legtartósabb eredményeket elérni. A műtét a mirigyállományt nem károsítja, szinte nem is érinti. Az emlőprotézis behelyezése után még szoptatás is lehetséges. A műtéti behatolás kb 3-5 cm, mely lehet a mell alatti redőben, a bimbóudvar körül vagy a hónalji redőben vezetett metszés.

Mellnagyobbítás (mellplasztika implatátum beültetésével)

A plasztikai sebészeti beavatkozások közül az implantátum segítéségével történő mellnagyobbítás az egyik leggyakrabban végzett szépészeti beavatkozás. A implantátum típusának, formájának és méretének szakszerű és pontos kiválasztása a műtét előtti konzultáció lényeges feladata.

Kinek javasolt a mellnagyobbítás?

Általában a kisebb méretű, vagy fejletlen mellek növelésére javasolt plasztikai műtét. Abban az esetben is segítséget nyújt a mellnagyobbítás műtét, ha a két mell mérete eltérő nagyságú, hiszen az asszimetria is korrigálható implantátumok segítségével. A mellek kismértékű lógása is korrigálható mellnagyobbító műtéttel. Nagyobb mértékű megereszkedés esetén mellfelvarrás, vagy a két műtét kombinációja szükséges.

A mellnagyobbítás előnyei

Szép formájú, vonzó mellek, alig észrevehető, rövid műtéti hegek. A mellnagyobbítás eredménye azonnal látható, a műtét magabiztosságot és nagyobb önbizalmat ad.

A mellnagyobbítás műtét menete

A mellnagyobbítás során az érzéstelenítés módja altatás vagy ritkán epidurális érzéstelenítés lehet. A beavatkozás műtéti ideje: kb 1-1,5 óra. A klinikai tartózkodás időtartama 1 éjszakás bentfekvés.

A mellnagyobbítás után

A mellnagyobbítás utáni varratszedés 2-3 hét múlva esedékes. A műtétet követően speciális melltartó és leszorító pánt viselése 3-6 hétig javasolt, valamint a sportolás és fizikai megerőltetés szüneteltetése 6 hétig ajánlott.

Mellnagyobbítás galéria

Érdeklődjön elérhetőségeinken! Lépjen kapcsolatba a Pap-Plasztikával! Dr. Pap Péter plasztikai sebész - Mobil: +36 (30) 9257 - 843


Írjon nekünk!