Zsírleszívás

A zsírleszívás helyi zsírfeleslegek eltüntetésére alkalmas eljárás. Kisebb területek kontúrjának korrekciójára igazán hatásos módszer, így főleg a has, a csipő, a tomportáj, a derék, comb és a térdek körül egy-egy területen észlelhető, vágy a fogyókúra után még mindig elődomborodó zsír eltávolítása lehet a cél. Vékony kanülök segítségével lehetőség van a boka, az arc, a toka formálására is. A zsírleszívás ideális esetben elvégezhető ambuláns beavatkozásként, helyi érzéstelenítésben. 4 testtájéknál nagyobb terület egyidejű zsírszívása esetén altatás vagy epidurális érzéstelenítés javasolt, egy éjszakás bent fekvéssel. A műtétet igen kicsiny (2-5 mm-es) rejtett metszésekből végezzük. Az adott testtájon rugalmas testszorító viselése javasolt a műtét után néhány hétig. A zsírleszívás eredménye tartós, mivel a műtét során a zsírsejtek számát lényegesen csökkentjük az adott területen, melyek nem képződnek újra. Még jelentős hízás esetén is megmaradnak a kialakított testarányok, vagyis a kezelt területen nincs túlhízás.

Fontos: A zsírleszívás utáni változás elsősorban cm-ekben lesz mérhető, nem kg-okban!

A zsírleszívás előnyei: az adott testtájék kontúrjának javulása, szebb formája. 2-5 mm-es, alig észrevehető, rejtett műtéti hegek
Érzéstelenítés módja: helyi érzéstelenítés, altatás vagy epidurális érzéstelenítés
Műtéti idő: 20-30 perc testtájanként
Zsírleszívás utáni klinikai kezelés időtartama: ambuláns vagy 1 éjszakás bentfekvés
Kompressziós ruha viselése: 6 hétig
Varratszedés: 1 hét múlva
Sportolás szüneteltetése: 3-6 hétig

Bővebb információk a zsírleszívás műtétről

A zsírleszívás helyi zsírfeleslegek eltüntetésére alkalmas eljárás. Kisebb területek kontúrjának korrekciójára igazán hatásos módszer, így főleg a has, a csípő, a tomportáj, a derék, a comb és a térdek körül egy-egy területen észlelhető, vagy a fogyókúra után még mindig elődomborodó zsír eltávolítása lehet a cél.

Hol alkalmazható a zsírleszívás?

A has, a csípő, a derék, a comb területein alkalmazható leginkább a zsírleszívás, de akár lehetőség van a boka, az arc, a toka alakítására is. A műtéti beavatkozásra leggyakrabban helyi érzéstelenítésben vagy altatásban kerül sor.

A zsírleszívás előnyei

A műtéti beavatkozás hatásaként az adott terület és testtájék kontúrja erősen javul, szebb formájú lesz. Előnyként megemlíthető, a csupán 2-5 mm-es, alig észrevehető, rejtett műtéti hegek.

A zsírleszívás műtétről

A zsírleszívást nagyon apró és alig látható metszések segítségével végezzük. A zsírleszívás eredménye tartósnak mondható, hiszen a zsírsejtek száma lényegesen lecsökken az adott testtájékon, melyek nem képződnek újra. Hízás esetén megmaradnak a kialakított testarányok, a kezelt testtájékon nincs túlhízás. A zsírleszívás műtéti ideje 20-30 perc testtájanként. A felesleges zsír eltávolítása mindig vákum segítségével történik. A különböző módszerek abban térnek el, hogy milyen módszerrel lazítjuk fel a zsírt. Ezek alapján megkülönböztetünk: hagyomános (a sebész fizikai ereje), ultrahangos, vibrációs (PAL) és lézeres zsírleszívást. A műtét során az érzéstelenítés módja lehet helyi érzéstelenítés, altatás vagy ritkán epidurális érzéstelenítés.

Kinek nem ajánlott a zsírleszívás?

Mivel a zsírleszívás utáni változás elsősorban cm-ekben lesz mérhető, nem pedig kg-okban, ezért nem olyan emberek részére alkalmas akik túlsúllyal, vagy túl sok lerakódott zsírral rendelkeznek. Nem helyettesíti a fogyókúrát, hanem kiegészíti!

A zsírleszívás után

A zsírleszívás utáni klinikai kezelés időtartama ambuláns vagy 1 éjszakás bentfekvés. A műtét után kompressziós ruha viselése szükséges 6 hétig, a varratszedés pedig 1 hét múlva esedékes. A beavatkozás után a sportolás szüneteltetése szükséges 3-6 hétig.

Érdeklődjön elérhetőségeinken! Lépjen kapcsolatba a Pap-Plasztikával! Dr. Pap Péter plasztikai sebész - Mobil: +36 (30) 9257 - 843


Írjon nekünk!